2017-12-18 10:31:56• hírek • Bede Emőke

Ennyi szabadnapnak örülhetünk az ünnepek alatt

Sebes léptekkel közeledik a karácsony és az idei év vége, ez pedig nem jelent mást, minthogy kicsit megpihenhetünk és több időt tölthetünk el szeretteink körében.

Ebben az évben a törvény által szabadnapnak ítélt 25. és 26. hétfőre és keddre esik, csakúgy mint január 1. és 2. is. Ha a négy szabadnap mellett megemlítjük még a hétvégéket is, akkor összesen 8 napot tölthetünk otthon. December 27-én újrakezdődik a hajtás, azonban csak három nap erejéig kell munkába állnunk.
 

Romániában 10 ünnep 14 munkaszüneti napját tartják számon, azonban ebből csak 12 eshet hétköznapra, a húsvét- és a pünkösdvasárnap értelemszerűen kiesik a 14-ből. Akiknek ezeken az államilag szabaddá nyilvánított napokon is dolgozniuk kell, az alkalmazó köteles kétszeres bért fizetni az adott napra.


A legtöbb szabadnapnak a spanyolok örvendhetnek éves szinten, hiszen ők több mint 30 napot is otthon tölthetnek. Őket követi Svájc, Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Albánia. Az albánok után pedig következik Románia a fentebb említett 14 nappal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: